Noć otvorenih vrata crkve i u našoj župi

Noć otvorenih vrata Crkvi obilježava se 31. listopada diljem Hrvatske, uoči svetkovine Svih Svetih, a u Novoj Gradiški je to u Župi Kraljice sv. Krunice.

Ovo je već treća godina za redom da se u Hrvatskoj organizira takva noć, a po prvi put u našoj župi.

U Noći otvorenih vrata Crkve, 31. listopada planira se da vrata katedrala i drugih crkvi koje se žele priključiti ostanu otvorena, a u njima će biti određeni prostori za Euharistijsko klanjanje u tihoj molitvi i blagoslov s Presvetim te duhovno i kulturno razmišljanje.

Inicijativom se želi očitovati da su kultura i duhovnost u Europi izvor društvenog života te vratiti puninu kršćanskog smisla noći uoči Svih Svetih.

Pridružite se i Vi ovom programu i pokažite kako svetost pobjeđuje! 

Na samu svetkovinu Svih Svetih u Četvrtak, 1. studenog svečana blagdanska misa na gradskom groblju započinje u 11:00h. Prije toga u župnoj crkvi sveta misa u 08:00h a u Ljupini 09:30h.

Na Dušni dan - Spomen svih vjernih mrtvih u Petak, 2. studenog svečana blagdanska misa na gradskom groblju započinje u 11:00h a svetu misu animira naša Župa Kraljice sv. Krunice. Prije toga u Ljupini sveta misa u 09:30h a u župnoj crkvi u 18:00h.

Podijeli