XV. Križni put mladih Požeške Biskupije

Petnaesti Križni put mladih Požeške biskupije u Godini vjere održati će se 9. i 10. ožujka pod geslom „Umnoži nam vjeru“ (usp. Lk 7, 15) na relaciji „Stara Gradiška – Nova Gradiška – Požega“.

Program križnog puta započinje 9. ožujka 2013. godine okupljanjem u Staroj Gradiški ispred crkve. Sv. Mihaela arkanđela u 8,00 sati. Potom nastavljamo do Nove Gradiške (Crkva Bezgrješnog začeća BDM) gdje ćemo imati misno slavlje i večernji program te noćenje u Gimnaziji i sportskoj dvorani po potrebi. Drugi dan 10. ožujka 2013. godine nastavljamo iz Nove Gradiške u 7.30 sati, prema Rešetarima kroz Drežnik te preko Požeške Gore do Baćindola, zatim kroz Brestovac do Požege.

Završetak Križnog puta predviđen je večernjom sv. Misom u Katedrali u 17.30 sati koju će predvoditi naš požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. Prvi dan ima 22 kilometra tj. oko 6 sati pješačenja, drugi dan je nešto duži i ima 30 kilometara puta tj. oko 7,5 sati pješačenja. Na dvodnevnom križnom putu mogu sudjelovati mladi od 15 do 30 godina, a drugi dan u Novoj Gradiški pridružiti će se i krizmanici.

Oznaka svih sudionika biti će prigodni bedž. Podizanje bedževa i prigodnih materijala izvršiti će voditelji skupina po dolasku u Staru odnosno Novu Gradišku (drugi dan).

Svi sudionici prvoga dana obvezni su ponijeti vreću za spavanje i podmetač, jer se noći u skromnim uvjetima u školskim prostorima. Stvari treba obavezno nositi u ruksaku jer će nošenje prtljage u rukama stvarati poteškoće u hodu. Treba uzeti zaštitu od kiše (kabanicu), rezervnu odjeću, nekoliko pari čarapa, dobre cipele za hod i papuče za ulazak u školske prostorije. Zabranjena su alkoholna pića, kao i CD i mp3 playeri.
Križni put se ne odgađa zbog lošeg vremena!

Podijeli