XV. križni put mladih Požeške Biskupije 09. i 10. ožujka - 2.dan

Kako smo već pisali na našim župnim stranicama o prvom danu križnog puta, danas Vam donosimo detalje završnog, drugog dana XV. križnog puta Požeške Biskupije na kojem su sudjelovali naši mladi.

Drugi dan križnog puta nastavljamo iz Nove Gradiške u 07.30h, prema Rešetarima kroz Drežnik te preko Požeške Gore do Ivandola, zatim kroz Brestovac do Požege kamo smo stigli navečer te smo zajedno sa Biskupom Antunom Škvorčevićem slavili svetu misu u prepunoj Požeškoj katedrali.

Na početku svetkovine svete mise Biskup nam je izrekao dobrodošlicu, rekavši da zna kako smo tjelesno umorni od puta, ali duhovno ispunjeni.

Put nam nije bio ni malo lak, pratila nas je kiša u nekim djelovima, prolazili smo kroz brda i doline i puteve koji su bili blatnjavi od kiše ali ni to nam nije smetalo jer smo bili duhovno uzdignuti.

Nakon svete mise, pozdravljajući se sa starim i novim prijateljima, koje smo stekli na ovom lijepom križnom putu , pošli smo kućama s obećanjem da se vidimo i iduće godine.

Na kraju, ne možemo ne spomenuti sve dobre ljude, otvorenih srca i ruku, koji su nas iz mjesta u mjesto dočekivali s okrjepom, kolačima, toplim i hladnim napicima.

  
 Fotografije prvog i drugog dana križnog puta možete pogledati u
galeriji.

Podijeli