Proslava prve pričesti

U nedjelju 07. travnja 2013. pod sv. misom u 11:00h, koju je predvodio naš župnik proslavili smo u našoj župi Prvu sv. pričest. Ove smo godine imali 41 slavljenika, prvopričesnika.

U subotu, dan prije Prve Pričesti po prvi put su pristupili sakramentu svete ispovijedi, zajedno sa svojim roditeljima i kumovima te na taj način svoje srce i dušu učinili spremnim za susret s Gospodinom pod prilikom kruha.

Njih četrdeset i jedno došli su u 10:30h u župnu crkvu kako bi se smirili, koncentrirali i pripremili za euharistijsko slavlje.


Na početku mise nekoliko prvopričesnika je ispred oltara recitacijom izrazilo svoje oduševljenje što su dočekali ovaj posebni dan. Poslije njihovog pozdrava, župnik je započeo misu, pozdravio prvo slavljenike, njihove roditelje, pa i sve druge vjernike.

Poslije propovijedi, slijedio je čin Obnova krsnih obećanja, u kojem su svi prvopričesnici upalili svijeće. Zatim je župnik uputio par riječi i pozvao prvopričesnike, koji su u rukama imali upaljene svijeće, da se odreknu sotone i svih djela njegovih te da ispovijede vjeru u Boga Oca, Sina, Duha Svetoga i u Crkvu svetu.

Bilo je dirljivo kada su prvopričesnici pojedinačno pristupali da prvi puta prime Isusovo tijelo u sv. pričesti. Svi su ih pratili svojim pogledima, a fotografi su to nastojali zabilježiti kao važnu uspomenu.

Poslije pričesti, prvopričesnici su izrazili svoju zahvalnost svome prijatelju Isusu, svojim roditeljima, župniku i svima drugima koji su im pomogli do ovog koraka. Poslije mise, slijedilo je zajedničko fotografiranje, te okrepa u župnoj dvorani.


Uskoro Vam donosimo i cijelu fotogaleriju proslave prve pričesti.
 

Podijeli