Hodočašće župnih suradnika u svetište Majke Božje od Krasna

U Subotu 18. svibnja, župni suradnici (Pastoralno-ekonomsko vijeće, čitači, pjevači...) naše župe hodočastili su u Marijansko svetište Gospe od Krasna u Gospićko-senjskoj biskupiji. 

Pedesetak župnih suradnika zajedno sa župnikom Ivanom Štivičićem u 05:00h ispred stara župne crkve krenuli su prema Krasnom polju. Na samom početku putovanja svojim govorom pozdravio nas je naš župnik te smo se pomolili i izmolili Krunicu jer putujemo u svetište Majkoj Božjoj a ujedno je ovo i Marijin mjesec.

Oko 10:00h smo bili na nadmorskoj visini od 800 metara što je i bilo prvo odrediše, Svetište Majke Božje od Krasna. Nakon dolaska u svetište uslijedila je sveta misa koju je predvodio naš Župnik Ivan Štivičić i Josip Pendžić iz župe Jakšić, koju je animirao naš župni zbor. Za vrijeme svete mise bila je prilika za svetu ispovijed.

Poslije sv. mise u crkvi posvećenoj Majci Božjoj od Krasna uslijedio je zajednički ručak. Nakon ručka i malog odmora, oko 13:00h nastavili prema Senju, točnije Nehajskoj tvrđavi gdje smo ju posjetili te nakon razgledavanja tvrđave uputili smo se u Katedralu sv. Marije u gradu Senju koju smo sa prigodnim Marijanskim pjesmama pozdravili i skrušenoj molitvi razgledavali katedralu.

Oko 17:00h iz Senja smo krenuli prema Novoj Gradiški i uz Božju pomoć i lijepo vrijeme sretno i duhovno ispunjeni stigli svojim kućama.

Fotografije hodočašća Majci božjoj od Krasna možete pogledati u našoj galeriji.

Podijeli