Svetkovina Kraljice svete Krunice i 21. obljetnica župe

Naša župa Kraljice sv. Krunice u Novoj Gradiški proslavila je 7. listopada blagdan svoje zaštitnice i 21. obljetnicu osnutka župe. Svečano euharistijsko slavlje uz sudjelovanje brojnih vjernika predvodio je vlč. Dubravko Škrlin Hren, ekonom i odgajatelj u zagrebačkoj bogosloviji sa svećenicima Novogradiškog dekanata.

U jesen 1.rujna 1992. godine, prethodno saslušavši mišljenje župnika Nove Gradiške i Svećeničkog vijeća Zagrebačke nadbiskupije, dekretom Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu tadašnji zagrebački nadbiskup uzoriti kardinal Franjo Kuharić osniva novu župu u gradu Nova Gradiška – Jug, danas Kraljica sv. Krunice.

Vjernici župe Kraljice sv. Krunice su se za svetkovinu i 21. godišnjicu župe pripremali devetnicom od 28. rujna do 6. listopada krunicom i svetom misama koju su predvodili svećenici koji su u službi na području Novogradiškog i Novokapelačkog dekanata, ili su rodom s novogradiškog područja.

Prvu večer devetnice predvodio je Milivoj Knežević, župnik u Orubici
Drugu večer devetnice predvodio je Anto Ivić, župnik u Sopju
Treću večer devetnice predvodio je Mario Matijević, župnik u Novoj Bukovici i Mario Mesić župni vikar u Novoj Gradiški
Četvrtu večer devetnice predvodio je fra. Ivo Brezović, župnik u Gornjim Bogićevcima 
Petu večer devetnice predvodio je vlč. Josip Homjak, župni vikar u Novskoj
Šestu večer devetnice predvodio je vlč. Mario Mazanik, župni Vikar u Novoj Kapeli 
Sedmu večer devetnice predvodio je vlč. Dubravko Škrlin Hren, ekonom i odgajatelj u zagrebačkoj bogosloviji. 
Osmu večer devetnice predvodio je fra. Ante Perković, gvardijan u Cerniku
Devetu večer devetnice i na svetkovinu Kraljice sv. Krunice svečano euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Dubravko Škrlin Hren, ekonom i odgajatelj u zagrebačkoj bogosloviji. 

Posljednja tri dana devetnice bilo je posvećeno bračnim parovima (Petak), starim, bolesnim i nemoćnima (Subota), djeci i mladima (Nedjelja).

Na zadnju večer devetnice, 20tak župljana iz župe sv. Leopolda Mandića iz Požega sa svojim župnikom Jozom Jurićem hodočastili su na biciklima te sudjelovali u zadnjoj večeri devetnice koja je obilježena svečanom procesijom s Gospinim likom i svijećama oko Crkve i pastoralnog centra.

  
Fotografije devetnica i svetkovine Kraljice sv. Krunice možete pogledati u našoj galeriji.

Podijeli