Hrvatskim Ustavom zauvijek zapečaćeno: Brak je životna zajednica žene i muškarca!

Hrvatski građani su odlučili – u Ustav Republike Hrvatske unijet će se odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca!

 Odluku nakon koje u ovoj zemlji doista ništa neće biti isto donijeli su građani na današnjem referendumu. Državno izborno povjerenstvo objavilo rezultate prema kojima je 65 posto birača glasalo za!

Nešto manje od osam mjeseci nakon što je građanska inicijativa U ime obitelji na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu upoznala javnost sa svojim nakanama, hrvatski građani su dakle odlučili kako žele brak kao zajednicu žene i muškarca zaštititi Ustavom. Tih osam mjeseci obilježeno je medijskom hajkom i histerijom, uvredama na račun predstavnika inicijative, ali i na račun građana koji je podupiru. Cijela ta situacija dobro nam je progovorila o stanju hrvatskih medija i općenito javne scene u Hrvatskoj, a ono što nam je rekla treba dobro držati na pameti – hrvatskim medijima, nažalost, vladaju jednoumlje i isključivost. Ali, došlo je vrijeme kada će se i to početi mijenjati. 

Treba napomenuti da je današnji referendum prvi u povijesti neovisne Hrvatske koji su pokrenuli građani svojom incijativom.

Bog je stvorio muškarca i ženu i rekao im: 'Plodite se i množite i napunite zemlju' (Post. 1, 27 - 28).

Podijeli