Sažalnica Biskupa Antuna povodom smrti Fra Zvjezdana Linića

Požeški biskup Antun Škvorčević povodom smrti fra Zvjezdana Linića uputio je sućut fra Željku Železnjaku, provincijalnom ministru i njegovoj subraći sljedećim riječima:

Prigodom prijelaza fra Zvjezdana Linića s ovoga svijeta k Ocu primite izraze moga bratskog suosjećanja i kršćanske molitvene blizine. Molim Vas da ove moje vjerničke osjećaje prenesete braći Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, rodbini i prijateljima plemenitog pokojnika, svima koji za njim tuguju.

Fra Zvjezdanov život i djelovanje po uzoru serafskog Oca Franje bili su trajno svjedočenje nade u novo nebo i novu zemlju, ispunjeno vjernošću Bogu u svećeničkom i redovničkom pozivu i poslanju te blizinom svakom čovjeku, napose Bogotražiteljima i nevoljnima. Stoga je i oproštaj s njegovim zemaljskim ostacima popraćen velikom nadom. Iskreno je vjerovao u pobjedničku snagu Isusova „za“ čovjeka na križu te se s njime združio i u vlastitoj patnji posljednjih mjeseci svoga prolaznog života. 

Položio ga je u njegovu ljubav jaču od smrti, te duboko vjerujem da je postao dionikom njezine punine u slavi uskrslog Gospodina. Neka mu je blagoslovljena vječnost u zagrljaju Boga živoga. 

Ostajem s Vam i subraćom u trajnoj molitvenoj povezanosti za preminulog fra Zvjezdana.

Podijeli