Betlehemsko svjetlo stiglo u našu župu

Već nekoliko godina dolazi Betlehemsko svjetlo mira u našu župnu zajednicu. Svjetlo je poneseno iz štalice Isusovog rođenja u Betlehemu i preneseno u Beč.
U nedjelju, 22. prosinca stiglo je u našu župu.

Betlehemsko svjetlo mira osvjetljavat će svojim sjajem i snagom prostor crkve dok bude pratilo svečani ulazak vjernika u nju te pripremu vjernika za svetu misu. Nakon današnje svete mise, vjernici će Svjetlo moći ponijeti u svoje domove. Lampaši se mogu nabaviti u predvorju crkve.

U danima uoči Božića Svjetlo prenosimo u domove, u javne ustanove i crkve sa željom da donese mir i blagostanje.

Betlehemsko svjetlo prvi je put doneseno u Hrvatsku 1986. godine, a od tada mu naša župa redovito otvara svoja vrata i s radošću ga dočekuje. Prenošenjem Betlehemskog svjetla mira simbolizira se dolazak Isusa Krista, čijim je Rođenjem obećan mir svim ljudima dobre volje. Lanac Svjetla simbol je dobrote, iskrenosti, topline i prijateljstva,a prenošenjem Betlehemskog svjetla želimo pridonijeti premošćivanju mržnje, egoizma i materijalizma u svijetu.

Darivajmo ovo Svjetlo jedni drugima, darivajmo, tako, ljubav jedni drugima, poklanjajmo braći i sestrama živoga Isusa, čiji plamen neka razbukta našu vjeru i ufanje te mir u vlastitom srcu, što ćemo ga, onda, dok ga budemo prenosili, moći širiti svuda oko sebe!

Čuvajmo mir i pazimo da se Ovaj Plamen nikad ne ugasi!

Fotografije Betlehemskog svjetla možete pogledati u našoj galeriji.

Podijeli