Dragi mladi, Dubrovnik vas rado očekuje!

U prostorijama Biskupskog ordinarijata održano je XVI. redovno godišnje zajedničko zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije.

Po završetku zasjedanja održana je i konferencija za novinare na kojoj je o Susretu hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se održati 26. i 27. travnja 2014.u Dubrovniku, govorio dubrovački biskup Mate Uzinić, javlja Informativna katolička agencija. 

Biskup Uzinić je novinare izvijestio da u pripremama za susret surađuju Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija i Dubrovačka biskupija. Kazao je da će na susretu sudjelovati i velik broj volontera te je izrazio zadovoljstvo odazivom dubrovačkih obitelji koji će primiti mlade sudionike. Istaknuo je da u obiteljima Dubrovačke biskupije ima dovoljno mjesta za sve mlade za sada te da su neke obitelji odlučili primiti i više mladih nego što imaju kreveta, te da će stoga za pojedine trebati vreće za spavanje. Naglasio je da se trenutno ne zna točan broj mladih, koji bi, prema njegovoj procjeni, trebao biti poznati za tjedan dana, nakon čega bi se, kako je kazao, se s većom sigurnošću moglo znati hoće li trebati posegnuti za dodatnim smještajem u školskim i sportskim dvoranama.

Podsjetio je da sudionici plaćaju kotizaciju u koju je uključena akreditacija, suvenir i majica koju će dobiti, te je kazao da plaćanja participacije mogu biti oslobođeni mladi iz BiH koji ju radi teške socijalne situacije nisu u mogućnosti platiti, ukoliko o tome njihovi župnici pravovremeno obavijeste Tajništvo SHKM u Dubrovniku. Pozvao je mlade katolike iz BiH, predstavnike različitih udruga mladih, da se u cilju predstavljanja djelovanja svoje udruge u programu SHKM također jave Tajništvu u Dubrovniku.

Za kraj je svim mladim katolicima Hrvatima iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, kao i onima iz dijaspore zaželio dobrodošlicu poručivši im kako „Dubrovnik ih rado očekuje".

Podijeli