Rekordan broj prijava za SHKM u Dubrovniku!

Za nadolazeći Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati u Dubrovniku 26. i 27. travnja ove godine, zaprimljen je rekordan broj od 31.917 prijava!

Uz mlade Dubrovačke biskupije, u Dubrovniku sudjelovati preko 35.000 sudionika, što će biti najveće okupljanje mladih u odnosu na prethodne susrete, koji se organiziraju od 1996. godine. 

S obzirom na dosadašnje susrete većina biskupija prijavila je rekordni broj mladih, koji će sudjelovati na SHKM u Dubrovniku. Najveći broj prijava zaprimljen je iz Zagrebačke nadbiskupije 6525, Đakovačko-osječke nadbiskupije 3728, Splitsko-makarske nadbiskupije 3637, Požeške biskupije 1886, Zadarske nadbiskupije 1758, Sisačke biskupije 1039, Šibenske biskupije 1022, Riječke biskupije 1055, dok se iz Mostarske biskupije očekuje 3296 i Vrhbosanske nadbiskupije 1416 mladih. Ovaj susret ima i međunarodni karakter, jer će na njemu sudjelovati i 524 mladih iz svijeta, a dolaze iz Austrije, Njemačke, Italije, Mađarske, Makedonije, Srbije (Vojvodine), Crne Gore, te Bosne i Hercegovine. Ističemo kako će na ovom susretu sudjelovati čak sto mladih iz Križevačke eparhije, što će u Hrvatskoj biti najveće okupljanje mladih grkokatolika do sada.

Biskup je pred velikim brojem dubrovačkih novinara okupljenih ispred dubrovačke katedrale zahvalio svim volonterima SHKM-a za sve što su učinili do sada i što će još učiniti, a riječ je o preko 1600 mladih Dubrovačke biskupije koji su odlučili darovati ovom susretu svoje vrijeme i svoje talente.

Zahvalio je i obiteljima koje su stavile svoje domove na raspolaganje. S obzirom na broj prijavljenih mladih sudionika, pozvao je obitelji da i dalje pokazuju svoju otvorenost otvarajući vrata svojih domova. Važno je naglasiti da je mladima potrebno tek “2 kvadrata”, gdje će smjestiti svoju vreću za spavanje na jednu noć.

‘Na slobodu pozvani’ (iz Poslanice Galaćinama Gal 5,13) tema je 9. susreta mladih katolika u veličanstvenom Dubrovniku, gradu bogate tradicije iskustva slobode. U raznovrsnom, dvodnevnom, duhovnom i zabavnom programu Dubrovnik i njegovi mladi ispričat će na posve nov i drugačiji način priču o istinskoj ljubavi, zajedništvu i slobodi - razigrano, sanjarski, otvorenog srca prema budućnosti i životu, na način kako samo mladi znaju.

Podijeli