Hodočašće župnih suradnika u Franjevačku župu svetog Antuna Padovanskog u našicama

U Subotu 02. kolovoza, župni suradnici, Pastoralno-ekonomsko vijeće, čitači i pjevači naše župe hodočastili su u Franjevačku Župu svetog Antuna Padovanskog u Našice.

 Tridesetak župnih suradnika zajedno sa župnikom Ivanom Štivičićem u jutarnjim satima ispred stara župne crkve krenuli su prema Osječko-baranjskoj županiji, točnije u Našice, gdje su posjetili Dvorac Pejačević, župnu Franjevačku crkvu/samostan u Našicama te Feričance kroz šume i vinograde. 

Na samom početku putovanja svojim govorom pozdravio nas je naš župnik te nakon toga je usljedila zajednička molitva.

Oko 09:30 sati dolazimo u Našice gdje smo posjetili muzej u dvorcu Pejačević u kojem se prikazuje život obitelji Pejačević.

Nakon obilaska dvorca Pejačević krenuli smo prema Franjevačkoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u Našice gdje je usljedila svečana sveta misa u 11:00 sati.

Na dan hodočašća naših župljna je bila Gospe od Anđela tj. dan potpunog oprosta, tzv. Porcijunkulskog oprosta. Na ovaj dan u svim franjevačkim crkvama diljem svijeta vjernici su mogli dobiti porcijunkulski ili potpuni oprost od vremenitih kazni. Oprost vjernici mogli su dobiti taj dan ukoliko se ispovjede, pričeste, pohode franjevačku crkvu ili župu, te izmole Vjerovanje, Oče naš i pomole se na nakanu Svetoga Oca, tako je i za naše župljane bila organizirana sveta ispovijed u župi svetog Antuna Padovanskog.

Na početku svete mise pozdravio nas je fra. Dragutin Bedeničić župnik u župi svetog Antuna Padovanskog. Svetu misu u 11:00 sati predvodio je naš župnik.

Nakon svete mise i kratkog odmora krenuli smo prema Feričancima gdje smo kratko posjetili vinski podrum te krenuli restorančić koji se nalazi u vinogradu gdje smo imali ručak.

Nakon ručka i odmora krenuli smo prema Novoj Gradiški i uz Božju pomoć i lijepo vrijeme sretno i duhovno ispunjeni stigli svojim kućama.

Fotografije hodočašća u Franjevačku župu svetog Antuna Padovanskog možete pogledati u našoj galeriji.

Podijeli