Proslava bračnih jubileja

Šest bračnih parova naše župe ove godine su proslavili okrugle obljetnice, od 25 do 65 godina bračnog zajedništva, na 29. nedjelju kroz godinu, obnovilo svoja obećanja i zahvalili Gospodinu na sve milosti koje im je udijelio.

Na svečanom misnom slavlju u 11 sati, naš župnik Ivan Štivičić je ukazao na važnost prepuštanja Božjoj providnosti. "Kod stupanja u brak mladenci darivaju jedno drugo samim sobom, darivaju jedno drugo cijelim svojim bićem. U brak se ne bi smjelo ući s nekom rezervom koju čuvamo samo za sebe. Supružničko darivanje ne smije stati samo na trenutku sklapanja braka, ono se mora nastaviti. 

A to je teško i zahtjevno, darivati sebi uvijek i iznova. Ali to je jedini i pravi način života u braku. Biti velikodušan i darivati s ljubavlju. Tu činjenicu mogu nam potvrditi ovdje prisutni bračni drugovi. Darivanje ne smije postati kupovina ljubavi. Ne smijemo zanemarivati jedni druge pa kupovinom velikih i skupih darova to pokušati nadomjestiti. Puno su važniji svakodnevni mali znakovi pažnje i ljubavi."

Zlatni jubilej - 65. obljetnicu braka slavio je jedan par: Ana i Stjepan Vuković. 40. obljetnicu slavilo je jedan par: Jadranka i Zvonko Oršulić. 30. obljetnicu slavio je jedan par: Ana i Slavko Crljenković. 25. obljetnicu slavila su tri para: Zvjezdana i Krešo Topčić, Sonja i Tihomir Tkalčec te Marija i Željko Mesec.

Ovakva okupljanja imaju cilj s jedne strane dati Bogu hvalu za prijeđen zajednički život, moliti za sretnu budućnost, a mladima ovakva pohvala bračnoj ljubavi i vjernosti služi kao poticaj i ohrabrenje prihvatiti Božji naum o braku i obitelji. 

Fotografije proslave bračnih jubileja možete pogledati u našoj galeriji.

Podijeli