Susret ministranata Požeške Biskupije u Voćinu

U Voćinu je 22. lipnja održan tradicionalni susret ministranata Požeške biskupije. Predvođeni svojim župnicima ministranti su se okupili u svetištu Majke Božje gdje se odvijao prigodni program.

Središnji dio hodočašća bila je sveta misa koju je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević. Na početku je uputio tri pozdrava Gospi Voćinskoj, koje su ministranti popratili pjevanjem poklika »Blažena ti što povjerova!«. Pozdravio je potom nazočne svećenike i sve ministrante.

U nastavku homilije biskup je rekao ministrantima da su danas došli u Voćin zahvaliti Bogu što im je posvjedočio da ih voli, među ostalim i tako što ih je pozvao u ministrantsku službu. Protumačio im je kako to da oni vole biti ministranti nije nešto što su se oni sami sjetili, nego ih je na to Bog potaknuo. Također im je rekao da je njihovo vjerno, sabrano i lijepo ministriranje najbolji odgovor na Božji poziv, i potaknuo ih da kažu: »Bože, hvala ti što sam ministrant«.

 Na koncu misnog slavlja biskup je nazočne ministrante povjerio zaštiti Isusove Majke te ih je pozvao da mole za nova duhovna zvanja i za svoje svećenike da ostanu vjerni svome poslanju. Poželio im je radosno ljeto i na sve njih zazvao Božji blagoslov.

Podijeli