Potpišite ZA zaštitu braka na razini cijele EU

Udruga "U ime obitelji" pozvala je građane da podupru europsku građansku inicijativu (EGI) "Mama, Tata & Djeca" kojom se traži od Europske komisije (EK) da zaštiti brak i obitelj na razini cijele Europske Unije (EU) – kao zajednicu muškarca i žene, i to zajednicu utemeljenu na braku i/ili potomstvu!

"Iako smo kroz narodni referendum 2013. godine brak zaštitili kao zajednicu žene i muškarca, EK je trenutno, nažalost, usmjerena na izjednačavanja braka i drugih oblika zajednica "odozgo", navode u U ime obitelji. "To pokazuje i izjava Fransa Timmermansa, potpredsjednika EK, iz lipnja 2015.: "Komisija je trebala otići korak dalje i poduzeti nešto kako bi sve države članice Europske unije mogle legalizirati istospolne brakove i izjednačiti ih s drugima."

"Prikupljanjem potpisa na razini cijele EU, želimo stvoriti snažan pritisak na EK da sukladno Uredbi o EGI pokrene postupak donošenja zakona koji će definirati brak i obitelj u svim zakonima na razini EU. Ako EK pak ne posluša više od milijun svojih građana, onda će im morati obrazložiti takvu odluku. Potpisi za inicijativu "Mama, Tata & Djeca" se već aktivno prikupljaju u svim državama članicama EU, a do 11. prosinca 2016. potrebno je prikupiti potpise najmanje milijun punoljetnih građana EU."

Podržimo zajedno brak i obitelj u Europi:

Brak – trajna i vjerna zajednica muškarca i žene sa svrhom zasnivanja obitelji.

Obitelj – otac, majka i njihova djeca.

Obiteljski odnos – zakonski odnos između dvoje supružnika, ili između roditelja i djeteta. 

Da, podržavam zahtjev za propis EU koji definira značenje braka i obitelji: brak je zajednica između jednog muškarca i jedne žene, a obitelj je utemeljena na braku i/ili na porijeklu. 

Inicijativu je moguće potpisati na dva načina: 1. Online putem interneta ili 2. Na papirnatom obrascu.

 1. POTPIŠITE ONLINE
  Pozivamo vas da inicijativu potpišete online,
  te da dijelite link za potpisivanje svojim kontaktima preko emaila i društvenih mreža: KLIK
 2. PRIKUPLJANJE POTPISA NA PAPIRNATIM OBRASCIMA
  Potpisi za Inicijativu se mogu prikupljati i na papirnatim obrascima. To je posebno pogodno za osobe koje nemaju pristup internetu a željeli bi se uključiti u ovu inicijativu.

  Isprintajte papiranti obrazac kojeg možete skinuti u PDF formatu s adrese:

  http://www.mumdadandkids.eu/files/home/PAPER%20FORMS/Hrhrpaperform_thefinal.pdf

  i prikupite potpise od vaših ukućana, susjeda, članova udruge, molitvene zajednice, župe…

  Više o EGI “Mama, Tata & Djeca” možete saznati na www.mamatataidjeca.eu

Podijeli