Održan jubilarni 10. Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru

30 tisuća mladih okupilo se 30. travnja u Vukovaru, gradu koji broji ukupno 27 700 stanovnika, gdje su zajedno slavili Gospodina pjesmom i molitvom. I mladi naše župe su sudjelovali na susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru.

Jubilarni 10. Susret hrvatske katoličke mladeži održao se u Vukovaru pod geslom: „Krist, nada naša!” (usp. 1 Tim 1, 1). Na susretu se okupilo oko 30 tisuća mladih iz Hrvatske i inozemstva.

Mladi su sudjelovali na dvodnevnom programu 

Dvodnevnevni je susret koncipiran na način da su mladi prvi dan sudjelovali na programu u župi koja ih je ugostila, a drugi su se dan svi sudionici uputili u Vukovar. Susret u Vukovaru započeo je na Memorijalnom groblju, gdje je molitvu predvodio pomoćni biskup zagrebački, mons. Mijo Gorski. Nakon molitve sudionici su se uključili u procesiju do dvorca Eltz, gdje se održalo svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić.

Misno slavlje u prostoru dvorca Eltz

Prije početka svete mise mladima se obratio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, te apostolski nuncij – mons. Alessandro D’Errico. Potom je nadbiskupijski zbor mladih, koji je animirao slavlje, otpjevao himnu susreta – „Krist, nada naša!“ Na kraju misnoga slavlja, mladima se obratio i predsjednik HBK, mons. Želimir Puljić, koji je otkrio ime sljedećeg grada domaćina 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži, a to je grad Zagreb.

Nakon što su mladi Đakovačko-osječke nadbiskupije predali „Križ mladih” mladima Zagrebačke nadbiskupije, okupljenima se obratio kardinal Bozanić i izrazio dobrodošlicu u Zagreb. Također, mladima Zagrebačke nadbiskupije povjerio je organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži 2020. godine. Tijekom popodneva mladi su imali priliku sudjelovati u raznim programima, a za one koji su željeli organiziran je i prijevoz do Memorijalnog centra Domovinskoga rata, Ovčare, te Borova naselja.

Program je završen koncertom

Program susreta završio je koncertom koji je započeo u 18 sati. Na koncertu su nastupili Alen Hržica, sestre Husar, Božja pobjeda, Opća opasnost te kao gost iznenađenja – Miroslav Škoro. Okupljenima se za vrijeme koncerta obratio p. Ivan Mandurić, koji je održao kratak nagovor i predvodio molitvu „Pošalji mene, Gospodine!” Time je završen jubilarni 10. Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru.

Podijeli