Biskup čestitao Uskrs svećenicima

Na Veliku subotu požeški biskup Antun Škvorčević uputio je uskrsnu čestitku svim svećenicima Požeške biskupije, sljedećim riječima:

» Poštovana i draga braćo svećenici, dijecezanski i redovnički!

Usred zbunjenosti, nesnalaženja i straha mnoštva ljudi u svijetu i kod nas zbog ugroze koronavirusom, i mi svećenici nalazimo se u stanju neizvjesnosti i zabrinutosti. Nakon Isusove smrti u sličnom ozračju našli su se i njegovi učenici. Prvi su oni za koje Uskrsli očituje brigu, ukazuje im se, upućuje pozdrav „Mir vama“, pokazujući im svoje preobražene rane, znakove teškog stradanja, nepravedne osude i okrutne smrti. Uvjeren sam da Uskrsli Gospodin jednakom pažnjom i nježnošću vodi u sadašnjem stanju posebnu brigu o nama svećenicima, njegovim najbližim zabrinutim učenicima.

To je razlog da ovog Uskrsa svaki pojedini od nas pronađe trenutke sabranosti u svom svećeničkom srcu, kako bismo prepoznali njegovu prisutnost i osluhnuli pozdrav: „Mir vama!“ On i nas želi uvjeriti kako je s nama u ovim danima izolacije i osame, ohrabriti nas u poteškoćama, posvjedočiti da su one sastavni dio njegova pashalnog otajstva, rađanja novog neba i nove zemlje. Pridružuje nam se kao dvojici učenika na putu u Emaus te nam tumači dimenzije događaja u koje smo upleteni da bi nam darovao nadu. S njime nikada nismo osamljeni, na njega se uvijek možemo osloniti, s njime računati. Takav je naš uskrsli Gospodin Isus! Neka se stoga ovih dana nitko od nas ne isključi iz ustrajnog molitvenog dijaloga s njime, da nam otvori pamet i srce te povjerenjem u njega shvatimo ono što drugi ne mogu shvatiti.

U tom raspoloženju želim Vam radostan Uskrs, ispunjen Gospodinovim mirom u srcu i predanjem vlastite sudbine u njegov pobjednički zagrljaj.

Povezan s vama u molitvi, s osobitim bratskim poštovanjem i odanošću, srdačno Vas u uskrslom Gospodinu pozdravljam.«

Podijeli