Aktivnosti

Veliki crkveni zbor

Od samoga početka ustanovljenja župe, prije 20 godina, u župi Kraljice svete Krunice djeluje Veliki mješoviti crkveni zbor sačinjen od žena i muškaraca. Crkveni zbor redovito pjeva na nedjeljnoj Župnoj Misi kao i kod svih blagdana.

Dječji zbor

Kako sve župe imaju dječji crkveni zbor tako i mi imamo svoj.
Probe zbora se redovito održavaju subotom u popodnevnim satima u novoj župnoj crkvi. U počecima na probe je dolazilo mali broj zboraša, a sad se taj broj znatno povećao. 
Iako već pohađaju srednju školu, djevojke dolaze na zbor i dalje, jer su u njemu počele pjevati još kao osnovnoškolke. 
U zboru je uzrast vrlo mješovit, pjevaju svi zajedno, od prvog razreda osnovne škole pa do učenica koje pohađaju srednju školu.
Zbor redovito pjeva na Svetoj Misi nedjeljom u 11:00h i blagdanima.

Ministrantska zajednica

U našoj župi djeluje ministranska zajednica. Njihov angažman i sudjelovanje posebno se očituje tijekom svečanih liturgijskih slavlja i u vrijeme procesija tijekom liturgijske godine. Osim molitve i prijateljstva glavni razlog naših aktivnosti je i doprinos uzvišenosti i ljepoti službe Božje. Mi nismo ovdje da se pojedinačno ističemo, već da zajedno doprinesemo službi Božjoj, na radost našeg župnika i ostalih vjernika naše župe. Ministranti imaju svoje redovite sastanke Subotom na kojima uče i razgovaraju o uzvišenosti toga poziva i o praktičnom djelovanju u svojoj službi. U zajednicu ministranata može biti primljen svaki dobar dječak ili djevojčica koji ima pravu nakanu; služiti na veću slavu Božju: redovito i točno sudjelovati u službi Božjoj i na sastancima, doći barem desetak minuta prije mise kako bi se pripremio za ministriranje (uredno obučen, počešljan, čiste odjeće, ruku i obuće), prije i poslije mise obaviti molitvu, pobožno i sabrano obavljati svoju službu kod oltara, pristupiti što češće svetoj pričesti, čuvati i spremati ministrantsko odijelo, spremati i čuvati sve crkvene predmete, stavljati ih na određeno mjesto, ispričati svaki izostanak od mise ili sastanka...

Zajednica čitača

Zajednica Čitača okuplja staro i mlado s ciljem što ljepšeg i kvalitetnijeg organiziranja nedjeljnih i blagdanskih sv. misa.

Na prvoj slici su čitači koji sudjeluju na jutarnjoj Nedjeljnoj misi u 08:00h a na drugoj slici su čitači koji sudjeluju na velikoj Nedjeljnoj misi u 11:00h te blagdanima. 

Svi čitači koji sudjeluju u liturgiji obučeni su u posebna odjela koja naglašavaju njihovu ulogu.

Svojim aktivnim sudjelovanjem u liturgiji na nedjeljnim i blagdanskim sv. misama, otkrivaju ljepotu Boga i služenja župnoj zajednici.

Crkveni zbor - Ljupina

Filijalna Crkva u Ljupini također ima svoj crkveni zbor koji redovito pjeva na svetoj misi u 09:30h.
Zajednica čitača - Ljupina

Zajednica čitača u Ljupini okuplja veliki broj mladih čitača koji redovito sudjeluju u liturgijskim svetim misama.

Zajednica mladih

Mladi su oduvijek bili znak i simbol života. U našoj župi vidljiva je oskudica mladih, stoga je potrebno mladima dati mogućnost da pokažu koliko mogu i znaju. Mlade treba poticati da budu aktivni članovi zajednice da njihovo sudjelovanje ne završava sa sv. Misom. 
Naša župa stoga je započela sa susretima mladih i nadamo se da će broj onih koji vjerno dolaze biti sve veći i da će njihov angažman biti vidljiv pa i ove stranice radi i održava osoba iz zajednice mladih. Mladi u svakom slučaju bivaju potaknuti da imaju mogućnost razvijati svoje različite talente i sposobnosti. Susret mladih u župi redovito se održava u župnom stanu subotom u 20:00h.
Susreti su organizirani kroz radionice, molitvene i zabavne susrete, a tu su naravno i izleti, prigodne zabave itd. Također se uključuju i u ostale aktivnosti u župi; zbor mladih, nedjeljna čitanja i sl. 
Svatko je pozvan i dobrodošao, stoga se odvažite i dođite, osim ugodnog društva, upoznavanja zanimljivih i novih ljudi, imati ćete priliku i štogod naučiti ali i oplemeniti svoj duhovni život!
Župni listić
Zalaganjem Vjeroučiteljice Ksenije Savi u župi je pokrenut i župni listić koji izlazi svake nedjelje. Osnova zadaća župnoga listića je da župljane obavijesti o svim događajima koji će se dogoditi ili su se dogodili u župi. Osim informativne uloge listić ima i edukativnu ulogu preko koje se čitače ovoga listića educira o katoličkoj vjeri i tradiciji. Župni listić uređuje sama Vjeroučiteljica Ksenija Savi sa suradnicima.
Podijeli